Vozite off-road?
Uporabljate ščitnike rok?
Če vozite off-road vam te ščitnike rok toplo priporočamo!

Večkrat tisti, ki vozijo na progah menijo da so ščitniki rok nepomembni, a pri enduro vožnji se izkažejo za nepogrešljiva. Poleg zaščite pred umazanijo, prahom in zemljo. ki jo meče izpod koles in zaščito pred vejami, ščitijo tudi pred pljuski vode in pred mrzlim vetrom. Hladen zrak namreč z lahkoto prodre čez rokavice, sploh če nimate toplejših – zimskih rokavic.

Zakaj uporabljati ščitnike rok pri vožnji po gozdu si poglejte v spodnjem videju:

Na voljo sta vam dve vrsti ščitnikov rok glede na način montaže – Kombinacija v krmilo in na krmilo ali samo na krmilo. Katerega izberete je stvar vašega okusa in terena kjer vozite.

Navodila kako pravilno inštalirati celostne ščitnike rok

Potrebujete:
  1. Z nožem zarežete v levi in desni grip – ročko in odstranite stranski del, ki prekriva luknjo krmila.

 

 

2. Z žago odrežete stranski del ročke za plin, ki prekriva luknjo krmila.

 

 

3. S pilo pobrusite ostre ostanke žaganja, da se ročka za plin nebi zatikala ob odpiranju.

 

 

4. Namestite nosilec ščitnika v krmilo in dobro zatisnete s priloženimi vijaki. Prav tako privijačite nosilec ščitnika, ki ga namestite na notranji del krmila.

 

In že lahko furate 🙂

Če pa želite zaščito samo pred vetrom, hladnim zrakom in vodo, pa so odlična in cenovno ugodna rešitev inovativni ščitniki Moose Racing izdelani iz najlona in pene.

Želiš prejeti še več nasvetov? Želiš biti vedno obveščen o naših novostih, aktualnih akcijah in prejeti posebne popuste namenjene samo tebi? Prijavi se na naše e-novice. Piši nam na info@pitbike.si V zadevo vpiši “prijava” ter dopiši svoj ime in priimek.