Ledvični pas je del zaščitne opreme za katerega marsikdo ne ve, ga ne nosi ali ne ve čemu služi. A temu nebi smelo biti tako, zato vas v današnjem zapisu o tem ozaveščamo.

Kje so sploh moje ledvice?

Rojeni smo z dvema ledvicama, ki se nahajajo posteriorno v trebušni votlini, vsaka na svoji strani hrbtenice. Obdane so z dvema slojema maščevja, ki jih nekako ščitita pred mehaničnimi vplivi, vendar konkretno niso zaščitene z nobenim skeletom, ali povedano preprosteje – imajo zelo malo zaščite!

Čemu služijo moje ledvice?

Ledvice opravljajo naslednje funkcije in uravnavajo naslednje ravni v telesu:
– Kalcij
– Ione
– Skrbijo da je v krvi stabilna koncentracija kisline / baze
– Podpirajo proizvodnjo rdečih krvničk
– Prečiščujejo kri
– Ohranjajo določeno količino vode v telesu
– Izločijo odpadne snovi iz telesa skozi urin
– Uravnavajo krvni tlak

Kakšen je učinek motokrosa na ledvice?

Najnižji del hrbta je pri motokrosu vseskozi podvržen ponavljajočim gibanjem. Zaradi tega lahko pride do stiska živcev, vnetij, ostre bolečine in sevajočih bolečin na druge dele telesa (boke, stegna, mišice nog). In ker ledvice nimajo nobenega skeleta, ki bi jih obdajal so pri teh gibih in tresljajih zelo izpostavljene. Izpostavljenost takšnim silam lahko povzroči njihovo bolečino in občutljivost ali celo kri v urinu. Prav tako so ledvice zelo izpostavljene pri padcih in udarcih (npr. krmilo). Neposreden udarec v ledvice lahko povzroči, da se le te poškodujejo tudi tako resno da pride do notranje krvavitve.

Kako me potemtakem zaščiti ledvični pas?

Ledvični pas pomaga vzdrževati ledvice in druge organe zaščitene pred udarci ter zmanjša količino gibanja medtem ko stabilizira spodnji del hrbta.

Alu se motokros ledvični pas razlikuje od ostalih moto pasov?

Za razliko od klasičnih pasov so motokros ledvični pasovi običajno narejeni iz zračne elastične tkanine s pritrjevanjem na sprednji strani ali ob straneh. So debelejši na hrbtnem delu kjer imajo dodatno oblazinjenje za ledvice in tanjši na sprednji strani, da niso moteči za dihanje in vožnjo.

Za konec pa še 6 razlogov  za uporabo ledvičnega pasu

1. Nudil bo dodatno varnost ledvicam in drugim notranjim organom
2. Dal bo podporo spodnjemu delu hrbta
3. Ohranjal bo pravilno držo
4. Ščitil bo pred vetrom in mrazom
5. Nudil preventivo pred obolenjem ledvic
6. Med vožnjo ne bo obremenjeval oziroma oviral

Ledvične motokros pasove lahko kupite pri www.pitbike.si

Po kakšni ceni? Takšni kot jo sami želite – v primeru, da najdete pri drugem prodajalcu isti izdelek po ugodnejši ceni, vam mi izenačimo ceno