Na kratko povedano – toplo, a zračno, takšno v kateri vas ne bo zeblo, ne bo premočila, se ne boste potili in vas ne bo ovirala.

Na tržišču obstaja veliko različnih blagovnih znamk – od tistih, ki vključujejo največjo tehnologijo do tistih vmes in takih za katere je vprašljiva namembnost. Veliko ljudi je mnenja, da so za na motorne sani dovolj oblačila, ki so primerna za zimo, ali pa zimska oprema za druge športe kot je npr. smučanje, pa temu ni tako. Oprema za motorne sani mora imeti in ima posebno funkcijo – da zdrži vse vremenske razmere in več urno vožnjo. Naše priporočilo tako je, da uporabljate namenska oblačila, saj lahko z neprimernimi oblačili vožnja hitro postane razočaranje. Pri izbiri celotne opreme pa je smiselno biti pozoren tudi na odsevnike. Pri Pitbike.si vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri oblačil in opreme, ki vam bo zagotovila udobno in varno vožnjo!

Torej, kaj potrebujem ?

Aktivno perilo 

Aktivno perilo v obliki osnovnih slojev omogoča odvajanje vlage stran od kože v času potenja in ohranja telo ves čas suho in toplo. Tega bombažna majica ali bombažno spodnje perilo ne zmore. Mi priporočamo mešanico spandex in poliester.

Srednji sloj

Za srednji sloj oblečite dolg rokav, ki prav tako naj ne bo iz bombaža.

Jakno 

Jakna naj bo nepremočljiva, naj ne prepiha in ne ovira, takšna, da se ne boste potrebovali izogibati mrzlemu, snežnemu in vetrovnemu vremenu.

Hlače  

Izberite takšne z dobro izolacijo in ojačanostjo na ključnih mestih.

Čelado/in očala 

Opcij pri izbiri čelade je več. Najboljša je zaprta z ogrevavim vezirjem, na voljo pa so tudi oprte kjer potrebujete tudi zimska športna očala. Glede na vrsto čelade potrebujete ali ne potrebujete tudi podkapo.

Podkapo in ovratnik 

Zaščitite obraz pred mrazom in dihala pred prehladom. Glede na to ali potrebujete podkapo ter kakšno je odvisno od vrste čelade, ki jo nosite.

Nogavice 

Vedno izberite nogavice, ki so narejene iz tankega in dihajočega materiala – najlona, ​​polipropilena, volne, svile ali drugih sintetičnih mešanic. Ne nosite bombažnih nogavic, saj boste imeli prepotene noge.

Škornje 

Škornji morajo biti vodotesni in vzdržljivi do več kot -10 stopinj celzija. Najboljša izbira so tisti z zapiranjem z zaponkami, saj omogočajo hitro obuvanje in sezuvanje, ter ne povzročajo nevšečnost vezanja vezalk. Škornji naj imajo tudi snemljiv in toplo izolativni notranji škorenj.

Rokavice 

Rokavice morajo biti kvalitetne z dobro izolacijo tako zgoraj kot spodaj. Zgornji del roke se namreč hitro ohladi ker je najbolj izpostavljen. Gledano generalno, pa rokavice, ki ne nudijo 100g izolacije niso primerne za motorne sani. Zanemarljiv ni tudi premaz ter usnjenena dlan rokavice. Odlična izbira so tudi ogrevane rokavice.

Zaščitno opremo 

Nekateri jo uporabljajo, nekateri ne. Odločitev je tako kot pri vseh stvareh, tudi pri varnosti vaša. Najbolje, da precenite sami glede na svoje zmogljivosti in način ter teren vožnje. Priporočamo pa uporabo kolenčnikov, komolčnikov, zaščite trupa in vratu.