Ali imajo res motokros jekleni verižniki daljšo življenjsko dobo kot tisti iz aluminija? Ne, pri JT verižnikih to ne drži! Preveri zakaj.

Podjetje JT s svojimi začetki že v zgodnjih 80. letih, je danes eden izmed vodilnih proizvajalcev verižnikov (zobnikov) in verižnih setov za motorje. V svetovnem merilu pokrivajo več kot 60% vseh prodanih verižnikov, v Evropi pa je ta odstotek še nekoliko večji. Povedano v številkah – JT izdela 18 milijonov verižnikov letno za vse znamke in modele motornih koles.

So edini proizvajalec verižnikov, ki uporablja pri izdelavi super trdno, ultra visoko trpežno ogljikovo jeklo C49. Sprednji verižniki pa so izdelani iz kromirane zlitine jekla SCM415.

Njihovi aluminijasti verižniki pa so popolnoma isto vzdržljivi kot jekleni. Izdelani so iz 7075-T6 aluminija kar označuje najvišjo kakovost aluminija. Le ta je avstrijskega porekla in iz iste produkcijske linije kot aluminij uporabljen pri Airbus letalih. Za čim večjo vzdržljivost so toplotno obdelani in ročno končani. So izjemno lahki in imajo samočistilni dizajn.

jt3

Lahko bi rekli da JT proizvaja verižnike na pravi način – z rezkanjem, strojno obdelavo in vrtanjem, da doseže najboljši profil zob. Toplotno tretirani in ročno obdelani so prav vsi do popolnosti in dosegajo ali presegajo najvišje možne standarde kvalitete postavljene v motoristični industriji.

Vsak verižnik prestane 22 izdelovalnih korakov in stopenj, ter 10 individualnih testov preden je pripravljen, da zapusti tovarno.jt obdelava veriznikov1 Zaradi materialov, kakovosti in velikega nadzora pri produkciji se JT verižniki uporabljajo v cestnem, enduro in motokros dirkanju. Tukaj je še dodatno pomembna kvaliteta in široko prestavno razmerje. jt obdelava veriznikov2

Samo JT zobniki iz visokokakovostnega aluminija lahko imajo tako dolgo življenjsko dobo kot jekleni zobniki!